Nyelvválasztás

Múzeumi ismertető PDF Nyomtatás

Állatorvos-történeti Gyűjtemény

Nyitva: szerdán 13-16 óráig.
Előzetes bejelentkezéssel más időpontokban is látogatható a múzeum.

Cím: 1078 Budapest, István u. 2.
Előzetes bejelentkezés: +36 1 478 4226 vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


VIRTUÁLIS MÚZEUM

A múzeum fizikai felújítását követően most megnyílt a  virtuális múzeum is. A virtuális múzeum nem egyszerű képgyűjtemény. Sokkal több annál. Néhány éve Szovátay Adrienne és prof. Szovátay György feldolgozták a múzeumban található kiállítási tárgyakat. Leírások készültek a küllemükről, használatukról, állapotukról és korukról. Ma az országban egyedülálló állatorvos-történeti gyűjtemény és a hihetetlen mennyiségű hozzáadott információ egy önálló gyűjteményként, virtuális múzeum képében elektronikusan is elérhetővé vált. Ez a múzeum a nap 24 órájában, a hét 7 napján az érdeklődők rendelkezésére áll.


TÖRTÉNET

Az állatorvos-történeti emlékek rendszerezett tárát első ízben Daday András professzor állította fel 1937-ben a központi épületben. A háború vihara jelentősen megtépázta és szétszórta a szép gyűjteményt.
A mai formában 1984 szeptemberében nyílt meg a gazdag emléktár. A kiállított anyagot hármas tagozódásban szemlélheti meg a látogató.


A múzeum, a levéltár és a könyvtárépületben megtekinthető szakmatörténeti könyvgyűjtemény az Állatorvos-tudományi Könyvtár különgyűjteményeit képezik.

 


VIDEÓ

 

 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebookDiggAjánlom a Gurura

Segít a könyvtáros

A múzeum nyitva tartása

A könyvtár új könyvei

A hónap műtárgya

Bezoár

Állatorvos-tudományi Könyvtár