Nyelvválasztás

Könyvtári informatika PDF Nyomtatás

A tanfolyam célja

A könyvtári informatika tanfolyamok célja, hogy résztvevők elsajátítsák a szakirodalmi és szakmai információkeresés és –felhasználás alapjait, technikáját, etikáját. A tanfolyam keretében megismerkednek a megfelelő adatbázisok kiválasztásával, a keresés alapjaival és mersterfogásaival, a tudományos keresőgépek használatával, a találatok értékelésével, rendszerezésével. A tanfolyam elvégzése után a hallgatók eredményesen tudnak keresni a könyvtár által előfizetett és a szabadon hozzáférhető adatbázisokban, az interneten és ismerik a tudományos dolgozatok készítésének alapjait, valamint a szabályos hivatkozás módszereit.

A tanfolyam előfeltétele alapvető számítógépes és internet-használati jártasság. Elvégzése önálló munkát igényel: a tananyag és a segédanyagok önálló elolvasását, értelmezését, a gyakorlati feladatok és tesztek megoldását, visszaküldését, a visszajelzések értelmezését. A kapcsolattartás és konzultáció az oktatóval számítógépen történik a Szent István Egyetem távoktatási (e-learning) szerverén keresztül.

A különböző tanfolyamok tematikája

Könyvtári informatika

Szakirodalmazás szeminárium Biológus MSC hallgatóknak

A tanfolyamok többsége távoktatásban végezhető el. Igény esetén minimum 5, maximum 10 fős csoportoknak tantermi oktatási is tartunk.

Beiratkozás

Nappali tagozatos hallgatók a tantárgyat a Neptun-rendszeren keresztül vegyék fel. A belépéshez a WEBMAIL azonosítóra és jelszóra van szükség!

A hallgatók esetében a belépéshez

a felhasználónév: a NEPTUN kódjuk (nagybetűkkel),

jelszó a születési év, hónap és nap utolsó 6 karaktere. (Pl. 800630)

Regisztrációkor az intézményi e-mail címet (vezeteknev.keresztnev @hallgato.szie.hu) kell megadni a szolgáltatások igénybevételéhez. Minden tevékenységről (a teszt sikeres feltöltése, teszt értékelése, stb.) erre a címre érkezik a visszajelzés.

Beiratkozás: http://elearning.szie.hu/ > belépés > kurzuskategóriák. Itt megtalálják tanfolyamainkat a tantárgy Neptun-kódja alapján.

Az egyetemi e-mail címmel és NEPTUN kóddal nem rendelkező hallgatók keressék meg oktatójukat e-mailben.

Segédletek

Tapolcai Ágnes - Cserey Lászlóné: Szakirodalmi információforrások és szolgáltatások, különös tekintettel az állatorvos-tudományra. Budapest : ÁOTE, 2000.

Makrai Tímea: InterVet tutórium

 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebookDiggAjánlom a Gurura

Segít a könyvtáros

A múzeum nyitva tartása

A hónap levéltári anyaga

A könyvtár új könyvei

Állatorvos-tudományi Könyvtár