Nyelvválasztás

Könyvtári informatika PDF Nyomtatás

Kinek ajánljuk?

Kinek

Mihez

Félév

Mit

Neptun-kód

állatorvos-hallgató

Élettan hallg. lecke

3.

Gyorstalpaló

 

-

állatorvos-hallgató

szakdolgozat

6-tól

Könyvtári informatika

SAOKT01FK

állatorvos-hallgató

szakdolgozat

6-tól

A tudományos közlés alapjai

SAOKT01EN

biológia BSC

kötelező

1.

Könyvtári informatika

SAOKT01BSC

biológia MSC

kötelező

2.

Szakirodalmazás szeminárium

SAOKT01MSC

állatorvos PhD

kötelező

 1.

Könyvtári informatika

ADDI-1111-A1

szakállatorvos

szakdolgozat

 

Könyvtári informatika

 

A tanfolyamok célja

A könyvtári informatika tanfolyamok célja, hogy résztvevők elsajátítsák a szakirodalmi és szakmai információkeresés és –felhasználás alapjait, technikáját, etikáját. A tanfolyam keretében megismerkednek a megfelelő adatbázisok kiválasztásával, a keresés alapjaival és mesterfogásaival, a tudományos keresőgépek használatával, a találatok értékelésével, rendszerezésével. A tanfolyam elvégzése után a hallgatók eredményesen tudnak keresni a könyvtár által előfizetett és a szabadon hozzáférhető adatbázisokban, az interneten és ismerik a tudományos dolgozatok készítésének alapjait, valamint a szabályos hivatkozás módszereit.

A tanfolyam előfeltétele alapvető számítógépes és internet-használati jártasság. Elvégzése önálló munkát igényel: a tananyag és a segédanyagok önálló elolvasását, értelmezését, a gyakorlati feladatok és tesztek megoldását, visszaküldését, a visszajelzések értelmezését. A kapcsolattartás és konzultáció az oktatóval számítógépen történik a Szent István Egyetem távoktatási (e-learning) szerverén keresztül.

A különböző tanfolyamok tematikája a táblázatban a tanfolyam nevére kattintva elérhető.

A tanfolyamok többsége kontaktórák és távoktatás kombinációjában (blended  learning) végezhető el. Igény esetén minimum 5, maximum 10 fős csoportoknak tantermi oktatást is tartunk.

Beiratkozás

Nappali tagozatos hallgatók a tantárgyat a Neptun-rendszeren keresztül vegyék fel. A hallgatók esetében a

felhasználónév: a NEPTUN kódjuk (nagybetűkkel),

jelszó a születési év, hónap és nap utolsó 6 karaktere. (Pl. 800630)

Regisztrációkor az intézményi e-mail címet (vezeteknev.keresztnev @hallgato.szie.hu) kell megadni a szolgáltatások igénybevételéhez. Minden tevékenységről (a teszt sikeres feltöltése, teszt értékelése, stb.) erre a címre érkezik a visszajelzés.

Beiratkozás az e-learning felületre: http://elearning.szie.hu/ > belépés > kurzuskategóriák. Itt megtalálják tanfolyamainkat a tantárgy Neptun-kódja alapján.  Dolgozók esetében a belépéshez a WEBMAIL azonosítóra és jelszóra van szükség!

Az egyetemi e-mail címmel és NEPTUN kóddal nem rendelkező hallgatók keressék meg oktatójukat e-mailben.

Segédletek

Tapolcai Ágnes - Cserey Lászlóné: Szakirodalmi információforrások és szolgáltatások, különös tekintettel az állatorvos-tudományra. Budapest : ÁOTE, 2000.

Makrai Tímea: InterVet tutórium

 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebookDiggAjánlom a Gurura

Segít a könyvtáros

A múzeum nyitva tartása

A könyvtár új könyvei

A hónap műtárgya

Bezoár

Állatorvos-tudományi Könyvtár