Élelmiszer-biztonság a háztartásban és a laboratóriumban
élelmiszer-vizsgálat, háztartás
Nyitva tartás: 2015.11.03. – 2016.12.31.
Az emberek számára a biztonságos élelmiszer szó szerint életbevágóan fontos. Az egészségügyi szempontból biztonságos élelmiszereknek meghatározó szerepük van az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt átlagos emberi életkorban. Hogyan jutottunk el addig, hogy ma már ellenőrzött, steril rendszerekben készült élelmiszerek kerülnek a boltok polcaira, hogy elolvashatjuk az élelmiszer pontos összetételét és laboratóriumi vizsgálatok igazolják minőségét?
Javasoljuk, hogy kezdjék a tárlatnézést az élelmiszer-vizsgálat történetét bemutató poszter áttekintésével, majd böngésszenek a tárlókban, végül – összefoglalásként – nézzék meg a régi és új vizsgálatokat bemutató poszterünket.Kapcsolódó programok
Előre egyeztetett időpontban felső tagozatos általános iskolások és középiskolások számára az alábbi témákban a SZIE Állatorvos-tudományi Kar, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakértő előadóival bemutatót és tárlatvezetést szervezünk.
- Mi is az élelmiszerlánc-biztonság?
- Küzdelem az élelmiszerbűnözés ellen
- A bioélelmiszerektől az adalékanyagokig
- Paraziták az ételben – egyem vagy ne egyem?
A Tárlatról Tárlatra (MEBT / KONTAKT RÁDIÓ) 2016. május 12-i műsorának vendége volt Orbán Éva igazgatóasszony, ahol a Mozaikok az élelmiszervizsgálat történetéből című kiállítás kapcsán beszélgettek vele.