Drávai Gyula
1927-2019

Rövid életrajz:
Dr Drávai Gyula 1927.11.04-én született Jászberényben, egész életében jásznak vallotta magát.
Az Állatorvostudományi Egyetemen 1947-ben kezdte meg tanulmányait, 1951-ben utóvizsga nélkül diplomázott. Hódmezővásárhelyen kezdte meg munkáját gyakornokként. 1953-tól a Budapesti Állategészségügyi Intézet különböző osztályain dolgozik, megszerezve a diagnosztikai gyakorlatot, melyet hosszú és tartalmas élete során kamatoztatott.
25 éven át a Szentesi Állatorvosi Ambulancián dolgozik, majd annak megszűnése után a baromfitartás problémáinak megoldásán fáradozik a Hunnia Hybrid állatorvosi munkabizottságában valamint a Szentesi Termál Tsz üzemi állatorvosaként és a Hungerit szaktanácsadó állatorvosaként.
Pályaválasztását saját maga is sikeresnek tartotta. Azt vallotta, hogy mindennek az alapja a jó szellemiségben végzett munka, a folyamatos önképzés és az elért eredmények megbecsülése. Professzorának sorai kísérték végig életét: "A diploma csak belépő az életbe, de teljessé a napi helytállás teszi". Dr Drávai Gyula helyt állt közel 52 évig, az állattartóktól érkező folyamatos megbecsülés és tisztelet mellett a hivatalos elismerések sem maradtak el életéből. A teljesség igénye nélkül: Aranykoszorús kitüntetés, Kiváló Dolgozó kitüntetés minden fokozata, Életmű Díj 2005-ben, Baromfi Egészségügyi Szolgálatért Emlékérem, az Állatorvostudományi Egyetem Arany, Gyémánt és Vas Diplomája.

Feladatunk, hogy méltó módon őrizzük emlékét.
/ dr Paljak János összeállításában/

előző (abc szerint) vissza a tartalomjegyzékhez következő (abc szerint)

Ez nem is látszik :)))))